
Brand Identity: Πως να διαλέξεις την κατάλληλη φωτογραφία για το brand σου;
Το να επιλέξεις μια εικόνα που να αντικατοπτρίζει το πνεύμα, την κουλτούρα και την ουσία της ταυτότητάς μου μπορεί να είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα που θα κάνεις όσον αφορά στην εικόνα σου προς τα έξω. Είναι τόσο σημαντικό, όσο και η προσοχή που δίνεις στην ποιότητα του προιόντος σου.
Η φωτογραφία που θα επιλέξεις είναι η εικόνα που συνοδεύει το λογότυπό σου και επικοινωνεί τον χαρακτήρα σου, τα συναισθήματα που επιθυμείς να προκαλέσεις. Για κάποιους, η φωτογραφίες είναι καίριας σημασίας (μια μάρκα αυτοκινήτου για παράδειγμα, δεν μπορεί να πουλήσει μόνο με λέξεις, χρειάζεται την εικόνα), ενώ άλλοι, δεν την χρειάζονται σε πολύ μεγάλο βαθμό (κάποια εταιρία δομικών υλικών ή ένας σύμβουλος). Η χρήση της φωτογραφίας και γενικότερα όλων των επικοινωνιακών εργαλείων που χρησιμοποιούμε, σκοπό έχουν να προκαλέσουν συναισθήματα. Για να προσεγγίσεις τον πελάτη, πρέπει να τον πήσεις ότι μπορείς να του λύσεις το “πρόβλημα” που αντιμετωπίζει. Πως μπορεί να γίνει αυτό με τον καλύτερο τρόπο;
Στις περιπτώσεις που απαιτείται λοιπόν η φωτογραφία, καλό θα είναι να σκεφτεις τα παρακάτω:
- Μην κλέβεις φωτογραφίες από το internet!!! Οι φωτογραφίες που βλέπεις στις μηχανές αναζήτησης, δεν είναι παντα δωρεάν. Αν χρειαστείς και δεν έχεις δικές σου (όπως και εγώ), μπορείς να βρεις δωρεάν φωτογραφίες σε διάφορα site (unsplash, pexels, Shutterstock, pixabay, pinkwizard )
- Η φωτογραφία σου πρέπει να είναι σχετική. Δεν πουλάς διακοπές στις Μπαχάμες και εμφανίζεις διαδρομές trekking… Θάλασσα, ήλιος, κοκτέιλ κτλ. Σκέψου τις αγγελίες για διαμερίσματα που φωτογραφίζουν το πατάρι και τον ακάλυπτο….
- Οι φωτογραφίες σου – αν σε περίπτωση είναι περισσότερες από μια – πρέπει να έχουν κοινή αισθητική. Σκέψουν ότι η μια είναι η συνέχεια της άλλης. Καλό θα είναι να έχουν συνοχή. Αν επιλέξεις ασπρόμαυρες, θα είναι όλες ασπρόμαυρες. Αν επιλέξεις κοντικά πρόσωπα, θα πρέπει να είναι όλες έτσι κοκ
- Πριν αποφασίσεις ποια φωτογραφία θα διαλέξεις, θα σκεφτείς σαν πελάτης. Τι συναισθήματα σου προκαλεί;
- Παρακολούθησε τον ανταγωνισμό και κάνε έρευνα στα εργαλεία που χρησιμοποιεί.
- Καθόρισε τι περιεχόμενο θέλεις να έχει. Συμβαδίζει με το μήνυμα σου; Τι ιστορία λεει η κάθε φωτογραφία;
- Φωτισμός, χρώματα, συμμετρίες, αμεσότητα του μηνύματος
- Τέλος, προσπάθησε να είσαι αυθεντικός σε ότι κάνεις

