LIFE COACHING

Πως να διαχειριστείς το κοινωνικό άγχος;

Οι περισσότεροι από εμάς αντιμετωπίζουμε φοβίες με τις νέες γνωριμίες, τις παρουσιάσεις, το φλερτ, τις συναντήσεις με γονείς, πεθερικά, συνεντεύξεις, ραντεβού και γενικά οτιδήποτε έχει να κάνει με κοινωνικότητες και πρώτες φορές μας προκαλεί άγχος. Το γνωστό Social Anxiety – Κοινωνικό Άγχος.

Σε ένα άρθρο που διάβαζα σήμερα ανακάλυψα πως υπάρχει λύση και για αυτό! Στο liveyourlegend, ο Scott Dinsmore δίνει συμβουλές που μπορούμε να ακολουθήσουμε για να μας φύγει το άγχος σε περιπτώσεις που πρέπει να έρθουμε σε επαφή με κόσμο.

Παρακάτω θα αναφέρω τις συμβουλές που μου κέντρισαν το ενδιαφέρον και στο τέλος θα βρείτε το link για το κείμενο (στα αγγλικά)

  1. Ο κανόνας 3-second rule. Όταν βλέπεις κάποιον άνθρωπο που σε ενδιαφέρει και θα ήθελες να του μιλήσεις, προσέγγισέ τον μέσα σε 3 δευτερόλεπτα από την ώρα που θα το σκεφτείς. Αν αργήσεις, είτε θα το σκεφτείς πολύ και θα αποτύχει η καλή πρώτη εντύπωση ή δεν θα πας καθόλου. Δεν πειράζει αν δεν ξέρεις τι να πεις. Πες “Γεια”.
  2. Όσο φοβάσαι εσύ, άλλο τόσο φοβούνται και οι άλλοι.
  3. Αν μπορείς και έχεις την δυνατότητα από πριν, κάνε έρευνα για αυτόν που θα γνωρίσεις έτσι ώστε να έχεις “πατήματα” για το τι να πεις
  4. Χαμογέλα
  5. Άκου τι έχουν να σου πουν και μην μιλάς πολύ
Δες εδώ το ολόκληρο άρθρο